Τη Δευτέρη η δίκη των κατηγορούμενων για εκβιασμό υποψηφίου δημάρχου

Αναβολή για να δικαστούν την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενοι ότι αξίωσαν εκβιαστικά από τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μάκη Στεργίου το ποσό των 45.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω του Διαδικτύου. Οι κατηγορούμενοι είναι ένας 49χρονος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης και ένας 47χρονος ιδιώτης. Μάλιστα, ο πρώτος ήταν υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία των Πολιτών», της οποίας ηγείτο ο Μ. Στεργίου.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, υπηρεσία στην οποία απευθύνθηκε ο Μ. Στεργίου, καταγγέλλοντας την περιπέτειά του.

Αρχικά συνελήφθη ο 47χρονος, την ώρα που παραλάμβανε από τον καταγγέλλοντα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 5.000 ευρώ ως υποτιθέμενη προκαταβολή του τελικού συμφωνηθέντος ποσού. Αργότερα, συνελήφθη κι ο 49χρονος δημοτικός υπάλληλος.