Νέα στοιχεία: 30 αστυνομικοί έστησαν ενέδρα στον πιστολά της Πάτρας

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 29χρονου πιστολά της Πάτρας, ο οποίος κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία.

0 29χρονος φέρεται να έχει πυροβολήσει εναντίον 36χρονου στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, πριν από λίγες ημέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος", η Ασφάλεια Πατρών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, έστησε επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 30 αστυνομικοί, οι οποίοι, γύρω στις 05:00 της Τετάρτης, έκαναν έφοδο στο σπίτι όπου βρισκόταν ο άνδρας.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ ο 29χρονος δεν πρόβαλε αντίσταση.

Επίσης, συνελήφθη και μια 22χρονη που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο, κατηγορούμενη για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε την Τετάρτη στο αυτόφωρο για να δικαστεί για τα ναρκωτικά και το όπλο που είχε στην κατοχή του. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται θα οδηγηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας την Τετάρτη:

"Συνελήφθη, σήμερα (3-9-2014), το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη μια 22χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται ένας 29χρονος ημεδαπός, συνεργός της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποίησαν πληροφορίες και πραγματοποίησαν σήμερα (3-9-2014) το πρωί, στην Πάτρα, σε οικία που φέρεται να κρυβόταν ο 29χρονος, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, για τη σύλληψη του.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν έρευνα στην προαναφερόμενη κατοικία όπου βρέθηκαν εντός αυτής, ο 29χρονος που αναζητούνταν και η 22χρονη ημεδαπή, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Επιπλέον, κατά την έρευνα βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα πιστόλι εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο 29χρονος, ιδιοκτήτης της οικίας, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά και υπέθαλπε τον 29χρονο που αναζητούταν, δεν βρέθηκε εντός της οικίας και αναζητείται.

Σημειώνεται, ότι ο 29χρονος, στις 25-8-2014, το πρωί, είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές, εναντίον 36χρονου ημεδαπού στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, χωρίς να τον τραυματίσει.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί στις 25 και 26/08/2014, στην Πάτρα ένας 28χρονος και μια 25χρονη, ημεδαποί, ως συνεργοί του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας".