Παρίστανε τον αστυνομικό δίνοντας “λύσεις” σε ανυποψίαστο πολίτη

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 28χρονος, ο οποίος παριστάνοντας τον αστυνομικό, εξαπάτησε και αποπειράθηκε να εκβιάσει ιδιώτη.

Συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 46χρονου ημεδαπού, τον οποίο ο δράστης είχε γνωρίσει, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιαζόμενος ως αστυνομικός, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και φωτογραφία του με στολή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με τον παθόντα, κατάφερε να του «αλιεύσει» λεπτομέρειες σχετικά με ποσό ύψους (6.300) ευρώ, το οποίο είχε δανείσει στο παρελθόν σε τρίτο πρόσωπο, χωρίς να του έχει επιστραφεί.

Με το πρόσχημα ότι ως «αστυνομικός» θα του εξασφάλιζε την επιστροφή του οφειλόμενου ποσού, κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει (2.100) ευρώ, πείθοντας τον ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του οφειλέτη.

Ο 28χρονος, συνεχίζοντας τη δράση του, προχθές το μεσημέρι, επιχείρησε να αποσπάσει από τον 46χρονο επιπλέον ποσό (2.500) ευρώ, απειλώντας τον ότι θα αντιμετώπιζε κίνδυνο η ατομική και οικογενειακή του ασφάλεια από τον ίδιο και άλλους «αστυνομικούς», που είχαν εμπλακεί στην υποτιθεμένη αστυνομική επιχείρηση .

Στο πλαίσιο των συστηματικών αναζητήσεων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 28χρονο δράστη, χθες (2.8.2014) το μεσημέρι, σε περιοχή του Ασπροπύργου.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον παθόντα και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλώσει απώλεια και είχε υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια αστυνομική Αρχή για την έκδοση νέου.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.