Ένταλμα σύλληψης για συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος ενός προσώπου που φέρεται να ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να συμμετείχε σε ληστείες που αποδίδονται στο συλληφθέντα.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον ίδιο το Νίκο Μαζιώτη, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τα μεσάνυχτα έληξε η ισχύς του αυτοφώρου. Από την ώρα που το ένταλμα σύλληψης επιδοθεί στον κατηγορούμενο, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχει δικαίωμα από το νόμο να ζητήσει και να λάβει προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να απολογηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες , το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους , αφού από την στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών -εκτιτέα τα 25 - που του έχουν επιβληθεί για την συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Όλες οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη Μαζιώτη στο news.gr