Τα ξένα media για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Μοναστηράκι την Τετάρτη αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

"Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ελλάδας, ο οποίος αυτοαποκαλείται ηγέτης της αριστερής επαναστατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας"" αναφέρουν οι "New York Times". Στο δημοσίευμα γίνεται σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σύλληψης του καταζητούμενου και επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και πολύ ελαφρά δύο τουρίστες, από την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι "η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" είναι περισσότερο γνωστή για την επίθεση με αντιαρματικές χειροβομβίδες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το 2007" καθώς και ότι "ο Νίκος Μαζιώτης καταζητείτο από το καλοκαίρι του 2012 όταν εξαφανίστηκε κατά παραβίαση της υπό περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής του, καθώς είχε παρέλθει το ανώτατο χρονικό περιθώριο της 18μηνης κράτησής του χωρίς να έχει δικαστεί".

'Αλλες αμερικανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες προβάλλουν το γεγονός της σύλληψης του Μαζιώτη με ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων.

"Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη" είναι ο τίτλος του Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών. Το Reuters, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας αναφέρει ότι οι Αρχές αναζητούν και άλλον έναν ύποπτο.

"Ελληνας τρομοκράτης συνελήφθη σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα" γράφει ο Guardian, αναφέροντας ότι συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μαζιώτης νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, φρουρούμενος από την αστυνομία.

"Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον "νούμερο 1 εχθρό"" είναι ο τίτλος της L' Essentiel. "Η αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε τον ακροαριστερό εξτρεμιστή Νίκο Μαζιώτη κοντά σε μια τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών" σημειώνει η εφημερίδα.

Τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη μεταδίδει και το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο στον τίτλο του κάνει αναφορά στον τραυματισμό ενός Γερμανού πολίτη.

"Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας", είναι ο τίτλος της βρετανικής Daily Mail, ενώ η γαλλική Le Monde επισημαίνει πως "Ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης, ένας εκ των ηγετών του "Επαναστατικού Αγώνα'', τραυματίστηκε σοβαρά κατά την σύλληψη του".

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις από τη σύλληψη Μαζιώτη