Μαζικές συλλήψεις για τη διακίνηση ενός τόνου ηρωίνης

Πάνω από έναν τόνο ηρωΐνη, συνολικά 1.133 κιλά, σε δύο αποθήκες στην Αττική και συγκεκριμένα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, κατάφερε να εντοπίσει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής.

Στην αποθήκη στο Κορωπί, βρέθηκε και ένα περίστροφο με γεμιστήρα και σφαίρες. Κατασχέθηκαν επίσης 6.000 ευρώ.

Την έρευνα συντονίζει η δίωξη ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με βατραχανθρώπους του Λιμενικού, ομάδα δίωξης ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. και παράρτημα της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, που εδρεύει στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 16 άτομα, οι 6 εκ των οποίων είναι Έλληνες, ένας είναι ανήλικος και πέντε φέρονται να είναι τουρκικής καταγωγής, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Η αξία του συνολικού όγκου ηρωίνης που δεσμεύτηκε από το Λιμενικό Σώμα τιμάται στα 30.000.000 ευρώ, καθώς εκτιμάται ως "υψηλής καθαρότητας".

Για τον τρόπο με τον οποίο το φορτίο έφτασε στην Ελλάδα, οι Αρχές εξετάζουν τρία σενάρι: Είτε ήρθε από το Αφγανιστάν, είτε με πλοίο ή οδικώς από την Τουρκία.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.Χ. οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

"Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωΐνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό συνεργών του κυκλώματος και σε άλλα σημεία της Αττικής.