Δέκα κιλά ηρωίνης στην Ηγουμενίτσα

Στον εντοπισμό δέκα κιλών και οκτακοσίων σαράντα γραμμαρίων (10.840 κιλά) ηρωίνης και τη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στην πύλη του εξωτερικού λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου  εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.όχημα μέσα σε ειδική κρυψώνα , ανάμεσα στο ντεπόζιτο της βενζίνης και στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, είκοσι (20) πακέτα περιτυλιγμένα επιμελώς με ταινία και σελοφάν, τα οποία περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους δέκα κιλών και οκτακοσίων σαράντα γραμμαρίων (10.840 κιλά).

Ο 25χρονος αλλοδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ναρκωτική ουσία και το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.