Στη φάκα σπείρα πορτοφολάδων

Πολυμελής σπείρα, η οποία κατά το τελευταίο εξάμηνο είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό κλοπών και ληστειών σε βάρος επιβατών στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, εξάρθρωσε η αστυνομία σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών και συνελήφθησαν 42 μέλη της εν λόγω σπείρας. Όλοι οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί (13 υπήκοοι Ρουμανίας, 10 Αλβανίας, 9 Αλγερίας, 3 Βουλγαρίας, 3 Γεωργίας, 2 Ιράκ, ένας Αφγανιστάν και ένας Παλαιστίνιος).

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η σπείρα ήταν χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων και σε καθημερινή βάση, κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους και τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο εξάμηνο, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει 208 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και ληστείες σε βάρος πολιτών στους παραπάνω χώρους.