Δένδιας: Γνώριζε η Αστυνομία τη συνεργασία Ξηρού-Πυρήνων

Οι διωκτικές αρχές είχαν σαφή γνώση της συνεργασίας του Χριστόδουλου Ξηρού με τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, παραδέχτηκε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι σε βάθος χρόνου και εφόσον προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην ΕΛ.ΑΣ και οι αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα, η τρομοκρατία δε θα έχει μέλλον στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε, πάντως, ότι απαιτούνται 2,5 με 3 χρόνια για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Αστυνομία.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι με την τρομοκρατία δεν πρέπει να ασχολείται μόνο η Αντιτρομοκρατική, αλλά και οι 50.000 αστυνομικοί της χώρας.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι από την στιγμή που θα επιβεβαιωθεί από την κάλπη ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, δεν δικαιούται κανείς να ζητήσει εθνικές εκλογές, ό,τι κι αν γίνει με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν την αναμέτρηση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Δένδιας είπε ότι διαπιστώθηκε πλημμελής έλεγχος των οπαδών σε ορισμένες θύρες και θα καταλογιστούν ευθύνες.