Αντιτρομοκρατική: Βλέπει Πυρήνες πίσω από το φάκελο της Ιτέας

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ωστόσο, το θέμα σύντομα πέρασε στην αρμοδιότητα της Αντιτρομοκρατικής, η οποία φέρεται να το θεωρεί σοβαρό περιστατικό.

Μισό κιλό εκρηκτική ύλη, μπαταρία, πυροκροτητή, βίδες και καρφιά περιείχε το δέμα που στάλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας Φωκίδας και το οποίο εντοπίστηκε το πρωί στην αλληλογραφία, φέροντας εξωτερικά την ένδειξη την ένδειξη "Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παγιδευμένος φάκελος είχε παραλήπτη τον διοικητή του αστυνομικού Τμήματος και τα εκρηκτικά που περιέχονταν στο φάκελο, ήταν ικανά, σύμφωνα με εκτιμήσειθς, να του στερήσουν τη ζωή, αν ο φάκελος είχε τελικά καταλήξει στα χέρια του.

Η Αντιτρομοκρατική στρέφεται στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς η μεθοδολογία στην αποστολή, καθώς και το περιεχόμενο του φακέλου θυμίζει ανάλογες αποστολές υπόπτων δεμάτων, όπως εκείνου στα κεντρικά γραφεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι.

Η Αντιτρομοκρατική έχει δρομολογήσει νέο κύκλο ερευνών, μετά τις πληροφορίες που θέλουν ελεύθερα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς να κρύβουν το Χριστόδουλο Ξηρό.

Οι συγκεκριμένες έρευνες θα ενταθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις.