Χειροπέδες σε δύο άτομα για τους τραυματίες από κροτίδες στη Σαντορίνη

Δύο άτομα ηλικίας 34 και 23 ετών, που σύμφωνα με τις Αρχές προκάλεσαν τον τραυματισμό, με αυτοσχέδιο βαρελότο, επτά ατόμων σε εκκλησία της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην Οία, έριξαν αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων.

Τραυματίστηκαν τρεις υπήκοοι ΗΠΑ, δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, καθώς κι ένας 50χρονος Έλληνας. Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν ένας 23χρονος Έλληνας και δύο Κύπριοι, ηλικίας 24 και 27 ετών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, από όπου οι τρεις αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι τέσσερις, οι τρεις υπήκοοι ΗΠΑ και ο 50χρονος Έλληνας, διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο από έκρηξη βαρελότου