Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλει Νοτιοκορεάτης

Την αναίτια σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του από Έλληνες αστυνομικούς κατήγγειλε Νοτιοκορεάτης τουρίστας. Το θέμα πρωτοπροβλήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Κορέας yonhapnews.co.kr και έχει πάρει διαστάσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με το yonhapnews.co.kr, το υπουργείο Εξωτερικών της Ν. Κορέας, ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση που δέχθηκε ο τουρίστας, αμέσως μετά από την αποστολή σχετικού εγγράφου που εξετάστηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο νεαρός, του οποίου το επώνυμο είναι Jeon, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς με στολές και πολιτικά στις 16 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Δίας".

Ο Νοτιοκορεάτης, βρέθηκε στην Αθήνα ερχόμενος από Κωνσταντινούπολη και ενώ έκανε βόλτα στην Ομόνοια τον σταμάτησαν αστυνομικοί ζητώντας του να τους δείξει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Όταν με τη σειρά του ζήτησε να του επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, έγιναν έξαλλοι και τον προσήγαγαν.

Στο Τμήμα, όπου τον μετέφεραν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ξυλοκοπήθηκε, και οι Αστυνομικοί του φώναζαν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του.

"Ο πρέσβης μας στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απολογήθηκε για το περιστατικό", αναφέρει αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας στο yonhapnews.co.kr.