Νεκρός ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης, Ίλι Καρέλι, που είχε σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές του Μαλανδρίνου το μεσημέρι της Τρίτης 25 Μαρτίου.

Ο βαρυποινίτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, είχε μεταφερθεί στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Ο Αλβανός Ιλία Καρέλι είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 15:45 της Πέμπτης 28 Μαρτίου και οδηγήθηκε σε κελί, όπου κρατείτο μόνος του για λόγους ασφαλείας.

Κάμερα εσωτερικού κυκλώματος έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του μέσα στο κελί.

Συγκεκριμένα, έχει καταγράψει ότι του πήγαν φαγητό και δεν έφαγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ο κρατούμενος ξάπλωσε στις 18:32 στο κρεβάτι του και σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα, μετά από περίπου 45 λεπτά, κοιμήθηκε. Στις 23:30, σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κελί του, αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει ότι ήταν για αρκετή ώρα ακίνητος και τον βρήκαν νεκρό.

Ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του και αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε περαιτέρω έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Διαβάστε ακόμη:

Το απειλητικό σημείωμα πριν τη στυγερή δολοφονία του υπαρχιφύλακα

Γιατί σκότωσε ο βαρυποινίτης του Μαλανδρίνου