Κορυδαλλός: Στο μικροσκόπιο ο κρατούμενος με τις φωτογραφίες

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού παραπέμφθηκε και για εξέταση, ο κρατούμενος ο οποίος δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το νοσοκομείο της φυλακής, οι οποίες απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη.

Άτομα, τα οποία συμμετέχουν στη πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων ζήτησαν να καταθέσουν για την υπόθεση ως μάρτυρες υπεράσπισης. Η Πρωτοβουλία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει επίσης ότι οι κρατούμενοι του Νοσοκομείου Κορυδαλλού "συνεχίζουν με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια τον αγώνα τους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και σήμερα συμπληρώνονται 3 εβδομάδες".

"Ακόμα και σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η αρμόδια εισαγγελέας της φυλακής κλείνουν τα μάτια σ’ αυτή την αθλιότητα που ονομάζεται νοσοκομείο κρατουμένων, χωρίς να έχουν επισκεφτεί τη φυλακή ούτε να έχουν ικανοποιήσει ούτε το απλό αίτημα των κρατουμένων να υποβληθούν όλοι σε εξετάσεις για τον ιό της φυματίωσης", αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας στην ανακοίνωσή τους.