Συνέλαβαν τρία άτομα που λήστευαν περαστικούς στην Ακρόπολη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα, ένας 16χρονος, ένας 17χρονος και ένας 25χρονος, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, τα οποία συνελήφθησαν στο Μοναστηράκι κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος περαστικών και τουριστών στον βράχο της Ακρόπολης και στου Φιλοπάππου.

Λίγο πριν τη σύλληψή τους, οι Αλβανοί φέρονται να είχαν αφαιρέσει από δύο νεαρούς, ηλικίας 19 και 20 ετών, τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που είχαν πάνω τους.

Η έρευνα έδειξε ότι το τελευταίο τρίμηνο οι συλληφθέντες, μαζί με έναν 17χρονο και άγνωστο αριθμό συνεργών, έκαναν ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ακινητοποιούσαν τα θυματά τους, χτυπώντας τα ή απειλώντας τα με μαχαίρι και τους άρπαζαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 13 ληστείες σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επιπλέον συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 33, 33, 46 και 47 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ένας 17χρονος, συνεργός των δραστών και οι γονείς του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.