Συνελήφθησαν Τούρκοι τρομοκράτες στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τέσσερις αλλοδαποί, τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ μετά από έρευνες σε σπίτια βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Οι αρχές εκτιμούν μάλιστα ότι πρόκειται για μέλη της οργάνωσης DHKP-C.

Και οι τέσσερις, αφού συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες στην Τουρκία.  Η αστυνομία εκτιμά ότι έφτασε στον επιχειρησιακό βραχιόνα της οργάνωσης.

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την DHKP-C μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Εν τω μεταξύ, από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα της οδού Γενναδίου στου Γκύζη, όπου έμεναν οι  τέσσερις τούρκοι - βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης. 

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές, καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι.