Προσήχθησαν φοιτητές για διαμαρτυρία στο γραφείο Βαρβιτσιώτη

Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά από συμβολική κατάληψη, που φέρονται να πραγματοποιούσαν μέλη της Αριστερής Ενότητας, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3, με τα επεισόδια να έχουν σημειωθεί μερικά μέτρα πιο πάνω, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης διαμαρτύρονταν για το πρόσφατο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Μαζί τους βρίσκονται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής. Οι δύο άνδρες καταγγέλλουν ότι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ το ίδιο συνέβη και σε φωτογράφους που δέχτηκαν και απειλές.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, οι φοιτητές προσήχθησαν ενώ είχαν πάει να παραδώσουν ψήφισμα στον κ. Βαρβιτσιώτη και το παρέδιδαν στη γραμματέα του.

Στον αντίποδα, οι συνεργάτες του κ. Βαρβιτσιώτη υποστηρίζουν ότι δέκα άτομα επιχείρησαν να μπουν με τη βία στο γραφείο και κινούνταν με απειλητικές διαθέσεις.

Οι φοιτητές φέρονται, επίσης, να έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους του κλιμακοστασίου που οδηγεί στο πολιτικό γραφείο.

Ο κ. Τσουκαλάς κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν τους προσαχθέντες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου είκοσι άτομα, πριν από περίπου μισή ώρα, εισέβαλαν στο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα και κολλώντας αυτοκόλλητα στους τοίχους, εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, και έφτασαν μέχρι τον έβδομο όροφο, όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα.

Οι υπάλληλοι του γραφείου κράτησαν κλειστές τις γυάλινες πόρτες και οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, όπου με σπρέι έγραψαν στους τοίχους "Βαρβιτσιώτη δολοφόνε", "Το Φαρμακονήσι ήταν δολοφονία", "Κανείς άνθρωπος λαθραίος" με υπογραφή "ΑΡΕΝ" και παρέμειναν στο σημείο.

Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν στις προσαγωγές.

Ακόμη και μετά τις 12:00, άτομα παραμένουν έξω από το κτίριο, όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη και συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.