Δένδιας: Άτυχη η Ελλάδα που δέχεται κακής ποιότητας μετανάστες!

Τη διαφωνία της κυβέρνησης για τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙΙ εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική πολιτεία δεν αναγνωρίζει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για κάθε μετανάστη που περνά τα σύνορα της Ελλάδας, νόμιμα ή παράνομα.

"Εμείς λεμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπαρχει κατανομή", δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις αλλαγές στη διάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που παει στη Σουηδία εχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, με μια άλλη κουλτούρα, από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία", δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας "τραγική" την ποιότητα των μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε για τις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ: "Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του 1984 συγχωνεύθηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας '50 και του '60 του 'Ηλία του 16ου'. Μακάρι να ήμασταν σε εκείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει".