Επικήρυξη τρομοκρατών για 4 εκατομμύρια ευρώ από Δένδια

Την επικήρυξη των τρομοκρατών για 4 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε με δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός, ωστόσο, δε διευκρίνισε ποιους από τους τρομοκράτες εννοεί.

"Άνω των 30 τρομοκρατών έχουν συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Γίνεται προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Είναι τεράστια πρόκληση για την πατρίδα μας να λυθεί το θέμα της τρομοκρατίας και είμαι σίγουρος ότι η Αστυνομία θα τα καταφέρει".

Όπως αναφέρεται στο κείμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφουν ο Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η επικήρυξη αφορά στο Χριστόδουλο Ξηρό, τον Νίκο Μαζιώτη, την Πώλα Ρούπα και τους δύο άγνωστους δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο.

Για καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, η αμοιβή προς οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού

Από τον Νίκο Δένδια έγινε επίσης γνωστό ότι παρελήφθησαν από τον στρατό τα τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία θα πραγματοποιούν περιπολίες στην ειδική πτέρυγα υψίστης ασφαλείας που θα κατασκευαστεί στις φυλακές του Δομοκού.

Για το θέμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είχε μεταβεί, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Νίκο Παπαγιαννόπουλο στο πυουργείο Δικαιοσύνης όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, με αντικείμενο την μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες έχουν αρχίσει ήδη και τα υπουργεία θεωρούν ότι θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους και την εξωτερική φύλαξη θα αναλάβει τελικά η Ελληνική Αστυνομία.