Οι στόχοι του Χριστόδουλου Ξηρού με την επιστολή του

Επιβεβαιώνεται από την κίνηση της έκδοσης επιστολής του Χριστόδουλου Ξηρού η πρόβλεψη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τον καθοδηγητικό ρόλο που επιθυμεί να παίξει ο 55χρονος δραπέτης.

Το κείμενό του της Τρίτης έδειξε ακόμη πιο καθαρά ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε πυλώνα ανασυγκρότησης του επονομαζόμενου "αντάρτικου πόλης".

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που εξέτασε λεπτομερώς την επιστολή, το κείμενο φέρεται να έχει συνταχθεί σε δύο φάσεις, την 31η Δεκεμβρίου (την παραμονή, δηλαδή, της φυγής του από τον Κορυδαλλό) και τη 14η Ιανουαρίου, όπου ο καταδικασθείς σε 6 φορές ισόβια τρομοκράτης αυτοπροσδιορίζεται ως "ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη".

Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, ο Χριστόδουλος Ξηρός προσπαθεί να εμφανιστεί ως μέλος - μύθος της 17 Νοέμβρη, ενώ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα μελλοντικά του χτυπήματα. Αναζητά, δηλαδή, λαϊκό έρεισμα στις μελλοντικές ενέργειές του.

"Ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν αρχίσει τα ένοπλα κτυπήματα προτίμησε να δώσει παρών με μια προσωπικού τύπου εμφάνιση. Σε δέκα τουλάχιστον σημεία μιλά για επερχόμενες ένοπλες επιθέσεις", εκτιμούν αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Στο πρώτο απόσπασμα του κειμένου ο Ξηρός κάνει συχνές αναφορές σε πρόσωπα όπως ο Αρης Βελουχιώτης και καλεί τους συντρόφους της ένοπλης δράσης "να χτίσουμε το ΕΑΜ της εποχής μας".

Διαβάστε:

Η επιστολή του Ξηρού: Χριστόδουλος Ξηρός: Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Το βίντεο: Το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού: Η σύγκρουση ο μόνος δρόμος

Οι Πυρήνες της Φωτιάς: Συμπαράσταση Γεράσιμου Τσάκαλου στον Χριστόδουλο Ξηρό

Ο Γιωτόπουλος: Γιωτόπουλος: ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική απελευθέρωσαν τον Ξηρό

Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, αναφερόμενος εμμέσως στην "κόντρα" που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κρατούμενων αναρχικών, ο 56χρονος φυγάς απευθύνει έκκληση για ενότητα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι η φυγή του είχε στόχο να σηματοδοτήσει την επιχείρηση αναβίωσης της τρομοκρατίας.

"Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν τη ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος", αναφέρει χαρακτηριστικά στο ίδιο μήκος κύματος ο 55χρονος.

Ο Ξηρός κάνει αναφορά στις τρομοκρατικές οργανώσεις "Επαναστατικός Αγώνας", "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και "Σέχτα Επαναστατών" ισχυριζόμενος ότι τα μέλη τους έδειξαν ότι "ο εχθρός δεν είναι παντοδύναμος και ανίκητος", ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου του γράφει ότι "η δική μας βία είναι επιβεβλημένη. Είναι ο μονόδρομος που οδηγεί στην ελευθερία".