Η Αστυνομία έχει από κοντά τα άτομα του περιβάλλοντος Ξηρού

Η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να... χαλάσει τα σχέδια του Χριστόδουλου Ξηρού, από τη στιγμή που έχει βεβαιώσει ότι εκείνος βρίσκεται στην Αθήνα.

Στην ΕΛ.ΑΣ κρίνουν ότι για να έκανε αυτό το βήμα ο 55χρονος δραπέτης πιθανότατα έχει εξασφαλίσει "εξωτερική βοήθεια", δηλαδή κρησφύγετο, χρήματα, ρούχα και μέσο μετακίνησης.

Για να του δυσκολέψουν, λοιπόν, τις κινήσεις και να τον κάνουν να εμφανιστεί, δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό γύρω από άτομα του στενού, φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία προσέλευσής του στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, η Αστυνομία φαίνεται να σκληραίνει τη στάση της. Εκτός από την Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ και 57χρονη αδελφή του, στα ανακριτικά γραφεία της ΓΑΔΑ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και μία νεαρή εκπαιδευτικός, η οποία φέρεται να έχει σχέσεις με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η εκπαιδευτικός φέρεται να είναι νέα γνωριμία του Ξηρού στην αμέσως προηγούμενη άδεια που είχε εξασφαλίσει από τον Κορυδαλλό.

Για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και την πορεία ερευνών ενημέρωσαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, σε σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Αθανασίου.