Παρουσία Δένδια η κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε στη Φλώρινα

Στη Φλώρινα μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του 43χρονου αστυνομικού, στο χωριό Ιτέα, η οποία διεξάγεται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Ο άτυχος αστυνομικός έπεσε νεκρός, κατά την ένοπλη συμπλοκή με δύο κακοποιούς, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Βροντερό Φλώρινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός μετά την κηδεία θα πάει στο σημείο που έγινε το συμβάν, και θα επιθεωρήσει την περιοχή των Πρεσπών που φρουρείται από τις μονάδες συνοριακής φύλαξης, στις οποίες ανήκε ο άτυχος αστυνομικός.

Το επεισόδιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο αστυνομικός και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά τρεις αστυνομικοί από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που πήγαν να ελέγξουν άτομα μέσα σε αυτοσχέδια καλύβα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία.

Οι κακοποιοί όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 43χρονος αστυνομικός του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, ο οποίος ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού και οι δύο δράστες από την Αλβανία.

Ο υπαρχιφύλακας υπέκυψε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.