Συνελήφθησαν όλοι οι δραπέτες των φυλακών Ντρενόβα

Στο βουνό Γράμμος, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ένοπλων Aλβανών κακοποιών, που είχαν αποδράσει από φυλακές υψίστης ασφαλείας Ντρενόβα, έφερε αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις από τους συνολικά επτά που απέδρασαν, πρόλαβαν και διέφυγαν στην Αλβανία, όπου τους συνέλαβαν όλους οι αλβανικές Αρχές και οι τρεις που έμειναν σε ελληνικό έδαφος, έχουν συλληφθεί με διαφορά κάποιων ωρών.

Ο 31χρονος Γκεζίμ Τόμα, είναι ο Αλβανός δραπέτης που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, καθώς τραυματίστηκε έπειτα από την χθεσινή ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. Ο Τόμα εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα.

Ο Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εξέτιε ποινή για ληστεία και ανθρωποκτονία, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης. Η αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή συνεχιστηκε σε έντονους ρυθμούς για τον εντοπισμό και σύλληψη και του τρίτου Αλβανού δραπέτη Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ βρίσκονται στη δύσβατη περιοχή και "χτένιζαν" τον τόπο για τον εντοπισμό και του τελευταίου καταζητούμενου. Οι θερμικές κάμερες "σάρωσαν" την περιοχή. Έρευνες γίνονταν στις όχθες του Σαραντάπορου, αλλά και στις πλαγιές του όρους Βίτσι.

Πράγματι, στο Πευκόφυτο εντόπισαν τον έναν από τους δύο άνδρες.

Στη συνέχεια, συνελήφθη λίγο πριν τις 10:45 της Πέμπτης, σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από το σημείο της χθεσινής συμπλοκής, και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ.

Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί. Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

Στο 108ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, στη διασταύρωση Αετομηλίτσας και στη διασταύρωση για Χρυσή Καστοριάς, είχαν στηθεί από το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου αστυνομικά μπλόκα.