Φτιάχνουν το σκίτσο του δολοφόνου των δύο νεαρών

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να σχεδιάσει το σκίτσο του εκτελεστή των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Βάση για τη σχεδίαση είναι οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων και η κατάθεση του τέταρτου άνδρα που βρέθηκε εκεί και κατάφερε να σωθεί, αφού απέφυγε τον πυροβολισμό σκύβοντας και κατόπιν, μπαίνοντας μέσα στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεση του τέταρτου άνδρα έγινε τη Δευτέρα. Για την ακρίβεια, εκείνος κατέθεσε με κωδικό και ύστερα μπήκε αμέσως σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα, βέβαια, με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ίσως χρειαστεί και δεύτερη κατάθεσή του, καθώς δε δείχνει να έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ και δεν ήταν σε θέση να δώσει πλήρη κατάθεση.

Το σκίτσο του σχεδιάζεται ενδελεχώς, όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα δοθεί στη δημοσιότητα από την Αντιτρομοκρατική, όπως έγινε το βράδυ της Δευτέρας με τις φωτογραφίες του από τις κάμερες ασφαλείας.

Στις φωτογραφίες αυτές, αν και αρκετά θολές, φαίνεται ο εκτελεστής να φορά λευκό τζόκεϊ ή κράνος και δε διαχωρίζεται. Ωστόσο, ο προστατευόμενος μάρτυρας φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να επιβεβαιώνει την εκδοχή του τζόκεϊ.

Ο άνδρας που πυροβόλησε συνολικά 13 φορές με το Zastava εννέα χιλιοστών περιγράφεται ως ηλικίας 30 ετών, αδύνατος και αναστήματος περίπου 1,70.

Πάντως, η Αστυνομία έχει καταλήξει ότι οι δράστες είχαν περάσει νωρίτερα από το σημείο της δολοφονίας, ίσως για να ελέγξουν το χώρο ή για κάποιο άλλο λόγο που έχει μείνει ακόμη κρυφός.