Άκυρη για τέταρτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα

Απέρριψε , για τέταρτη φορά, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένη Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο.
Ομόφωνα το δικαστήριο, όπου ο πρώην υπουργός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των εξοπλιστικών, απέρριψε το νέο αίτημα του πρώην Υπουργού ο οποίος ζητούσε  την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι μπορεί  ο κατηγορούμενος να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησης του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.
 
«Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του Αναπλ. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.
«Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)» αναφέρεται στο πόρισμα του καθηγητή.