Η Ρούπα διώκεται για τη σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε η συλληφθείσα

"Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παιδων τα σκουλήκια.

Είναι αιχμάλωτος πολέμου 6 χρόνων παιδί " φώναξε βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα.

Εναντίον της 48χρονης και της 25χρονης που συνελήφθησαν χθες το πρωί  ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα  και δυο πλημμελήματα.  Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για:

Α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.
Β) διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποινική δίωξη δεν αφορά σε συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη  για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Στο πλευρό της Πόλα  Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της  οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί .
"Είμαι επαναστάτρια και δεν εχω να απολογηθώ για τίποτα" αναφέρει καταγγέλλοντας ότι " τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "εξόδου από την κρίση..."

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε η Ρούπα

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατά παντώς υπευθύνου  κατέθεσε στον εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα.
Όπως αναφέρει στη μήνυση της θεωρεί ότι ο 6χρονος γιος της κρατείται όμηρος από τις αρχές και ζητεί να δωθεί η επιμέλεια του στη μητέρα και την αδελφή της. Το αίτημα της , μάλιστα,  φέρεται να επανέλαβε η 48χρονη σε υψηλούς τόνους ενώπιον του εισαγγελέα .
Παράλληλα, κατατέθηκε αίτημα ώστε να εξεταστεί το αγοράκι από καθηγητή παιδοψυχολόγο.
Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενη της βρίσκονται έξω από το γραφείου της 5ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποιάς αναμένεται να απολογηθούν στις 2 το μεσημέρι καθώς δεν θέλησαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους να λάβουν προθεσμία.
Οι δυο γυναίκες αναμένεται να δώσουν τυπική απολογία η οποία θα επαναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες , όσα αναφέρουν στις γραπτες δηλώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα και καταγγέλλουν ως  " τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ".

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δεν κρατείται το παιδί της Ρούπα

Παρέμβαση στο θέμα της επιμέλειας του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη έκανε το υπουργειο Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει «ψευδείς και ανεύθυνες» τις αναφορές για την τύχη του 6χρονου διευκρινίζοντας ότι «κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε». Μάλιστα, αναφέρει ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαισύνης έχει ως εξής:

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».