Μίλησε το κορίτσι που ερωτεύτηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

"Τα Χριστούγεννα με ρώτησε αν θέλω να γίνω το κορίτσι του. Του εξήγησα ευγενικά ότι δεν μπορώ γιατί έχω άλλη σχέση. Όταν είπα όχι στην πρότασή του, μου ζήτησε συγνώμη γιατί δεν ήξερε ότι είχα άλλη σχέση" είναι ορισμένα από τα όσα κατέθεσε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων μια 19χρονη φοιτήτρια την οποία φέρεται να είχε ερωτευτεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η κοπέλα κατέθεσε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου σπουδαστή.

"Γνώριζα τον Βαγγέλη από τα παιδικά μας χρόνια. Είμαι πολύ φίλη με την αδερφή του. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η φίλη μου μου είπε αν χρειαστώ κάτι τον πρώτο καιρό να απευθυνθώ στον Βαγγέλη που ήταν ήδη στην Γαλακτοκομική Σχολή. Είχαμε πιει αρκετές φορές καφέ μαζί όταν πρωτοπήγα εκεί και με είχε βοηθήσει" ανέφερε - μεταξύ άλλων- στην κατάθεση της η φοιτήτρια.

Όπως αναφέρουν πάντως πηγές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, όταν η 19χρονη κοπέλα ερωτήθηκε αν είχε καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το Βαγγέλη, εκείνη το διέψευσε: "Δεν είχα καταλάβει να απασχολεί κάτι έντονα τον Βαγγέλη. Δεν μου είχε πει τίποτα για εκείνα που διάβασα μετέπειτα στα ΜΜΕ ότι περνούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή".

Στην Ασφάλεια για να καταθέσουν εκ νέου κλήθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή, Μαρία Γιακουμάκη, ο πατέρας του και η αδερφή του. Ωστόσο φαίνεται να μην προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο από την κατάθεση τους.