Έρχονται συλλήψεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακούμακη

Τρεις φοιτητές, έναν από την Αθήνα, άλλον ένα από τη Θεσσαλονίκη και έναν από τη Μυτιλήνη, που όπως δείχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη, μετά την ανεύρεση της σορού του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη ανέβασαν υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο, εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η σύλληψη των τριών καθώς έχουν εντοπιστεί ήδη από τις αρχές. Ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε έφοδος της ασφάλειας στο πρώτο σπίτι του φοιτητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ο φοιτητής δεν συνελήφθη αλλά κατασχέθηκαν όλα του τα υπάρχοντα και κυρίως οι υπολογιστές και το ηλεκτρονικό υλικό που είχε στο σπίτι του. 

Διαβάστε ακόμη: Έναν 50χρονο αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση Γιακουμάκη

Οι αρχές ερευνούν και μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο ότι υπάρχει οπτικό υλικό με τα καψόνια που έκαναν κάποιοι σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η αστυνομία θα ελέγξει αν το οπτικό αυτό υλικό έχει βιντεοσκοπηθεί ή και αναρτηθεί στο διαδίκτυο από κάποιον από τους τρεις. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αμέσως μετά την ανάρτηση των σχολίων στο διαδίκτυο περιέχει βαριές κατηγορίες.

Ακόμη, οι αρχές ερευνούν αν οι τρεις έχουν σχέση όχι μόνον με τα υβριστικά σχόλια αλλά και με το καθαυτό περιστατικό του θανάτου του Βαγγέλη.

Τραβούσαν σε βίντεο τα καψόνια σε βάρος του Βαγγέλη

Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο», ομάδα νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ο Βαγγέλης να τραμπουκίζεται, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.

«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε» φέρεται να είπε ένας φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να έκαναν το bullying σε βάρος του Βαγγέλη. Και αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου νεαρού.