Ο Βλαστός ήθελε να σκοτώσει τη σύντροφό του Πένυ

Οι σχέσεις πάθους του Παναγιώτη Βλαστού μπορούσαν να αποδειχθούν ...θανατηφόρες όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας. Και αυτό γιατί ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να ήθελε να σκοτώσει και την πρώην ερωτική του σύντροφο του Πένυ Καρπούζου όταν διαπίστωσε ότι κλωνοποίησε το κινητό του "για να δει ποια γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο".

H Πένυ Καρπούζου καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς φέρεται σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας να ήταν εκείνη του πρότεινε στον Βλαστό να απαγάγουν διευθυντικό στέλεχος τράπεζας για να ζητήσουν λύτρα. Για τον λόγο αυτό η Π. Καρπούζου παρακολουθούσε το συγκεκριμένο στέλεχος – το οποίο αποκαλούσε "Μπούμπη" -για να δει τις κινήσεις του. Τις πληροφορίες για το ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο και που κινείται, τις έμαθε από μια γυναίκα που πρόσεχε το παιδί της όταν εκείνη επισκέπτονταν τον Π. Βλαστό στις φυλακές Τρικάλων.

Τα σχέδια όμως άλλαξαν καθώς η Πένυ Καρπούζου και ο Παναγιώτης Βλαστός χώρισαν. Η πληροφορία ότι η πρώην αγαπημένη του κλωνοποίησε κάρτα sim κινητού του τηλεφώνου εξόργισε τον Βλαστό και όπως καταγράφεται στην δικογραφία "ο Π. Βλαστός ήθελε να σκοτώσει την Π. Καρπούζου αφενός επειδή εκείνη διέδιδε σε διάφορα άτομα τις έκνομες ενέργειες του αφετέρου επειδή είχε καταφέρει να ενεργοποιήσει κάρτες sim που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και κάποιοι γνωστοί του, αποστέλλοντας με αυτές από τη δικής της τηλεφωνική συσκευή sms τόσο προς την Αγγελέτου Αδαμαντία με την οποία πλέον διατηρούσε ερωτική σχέση ο Βλαστός όσο και προς άλλα άτομα – συνεργούς του, προκαλώντας τους ανησυχία ότι παρακολουθούνται από τις αστυνομικές αρχές".

Χαρακτηριστική είναι η τηλεφωνική συνομιλία του Βλαστού με πρόσωπο που δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και εμπεριέχεται στη δικογραφία. "Πήγε η π.....και μου κλωνοποίησε το τσιπάκι και με έδειχνε ότι είμαι μια στα Τρίκαλα και μια στο σπίτι της. Ακούς; Για να δει ποια γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο. Άκου, η τρελή, άκου. Και την πιάσανε και της είπανε ξέρεις αυτό απαγορεύεται, είχε κάποιοι γκόμενο αυτή, κάποιο πατσαβούρη, που δούλευε εκεί στο Γερμανό και της είπε το τσιπάκι ποια γκόμενα είχα, είχε βρει μια δικηγόρο μου. Και της λέω αή στο διάολο από εδώ σαβούρα".

Μάλιστα, η ...ιστορία του με την Πένυ έγινε "όπλο" για να απειλήσει την ξαδέλφη του "Λίτσα" σε κάποιο από τα επισκεπτήρια της στη φυλακή προκειμένου να την πιέσει να του επιστρέψει τα χρήματα που όπως ισχυριζόταν του "έφαγε".

Έτσι, τον Οκτώβριο του 12014 και ενώ είχαν ξεκινήσει οι απειλές προς τη "Λίτσα" ο Π. Βλαστός φέρεται να έλεγε στην εξαδέλφη του: "Εδώ η Πένυ (Καρπούζου) που είναι π......, κ....δεν μου έφαγε λεφτά. Άλλο που φούσκωνε τους λογαριασμούς και εγώ δεν έλεγα τίποτα. Λεφτά πάντως έτσι δεν μου έφαγε. Και όταν έγινε αυτό με τα τηλέφωνα, ήμουν έτοιμος να στείλω άτομο έξω από το σπίτι της να την περιμένει να την φάει. Ο Γιάννης (Σκαφτούρος) με τον Βασίλη (Στεφανάκο) με σταμάτησαν εσύ όμως δεν θα γλυτώσεις".