Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως συνεργός του Μαζιώτη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος συνελήφθη στο Βύρωνα και υπολογίζεται από την Αντιτρομοκρατική ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.

Ο νεαρός, που πριν από αυτή την υπόθεση δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 09:45 της Κυριακής στο Εφετείο Αθηνών και έμεινε μέχρι τις 12:45.

Στην προφυλάκισή του συμφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Στις τρεις ώρες, που ο Αντώνης Σταμπούλος βρισκόταν στο κτίριο του Εφετείου, αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του news.gr, o νεαρός αρνήθηκε να απολογηθεί μέχρι να λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας η οποία, σύμφωνα με τη συνήγορο του Ιωάννα Κούρτοβικ, "δεν περιλαμβάνει τίποτα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας".

Άλλωστε, ο ίδιος είχε στείλει ήδη από το Σάββατο μήνυμα στους συντρόφους του μέσα από τα κρατητήρια ότι "δεν θα λυγίσει".

Μεταξύ άλλων, ο 30χρονος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας”.

Σύμφωνα με την συνήγορο του κατηγορούμενου, "δεν προσδιορίζονται στο κατηγορητήριο οι σχέσεις του κατηγορούμενου με τις συγκεκριμένες πραξεις που του αποδίδονται".

Όπως δήλωσε η κ. Κούρτοβικ: "Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα media και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου περί τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου".

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.