Φάκελος με σφαίρες στον Άρειο Πάγο: Η αντίδραση των δικαστικών

"Οι απειλές δεν μας πτοούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστές γίνονται στόχος. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα".

Με αυτά τα λόγια αντέδρασαν οι δικαστικοί του Αρείου Πάγου μετά τη λήψη του φακέλου με τις τρεις σφαίρες διαμετρήματος 7.62 mm, που χρησιμοποιούνται από πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ και το μήνυμα σε αρχαιοελληνική γραφή που απειλούσε υπουργό, εισαγγελέα και ανακριτές για απώλειες προσώπων.

Ο συντάκτης του σημειώματος πάντως δεν διευκρίνισε σε ποια υπόθεση αναφέρεται, ενώ το κείμενο δεν φέρει υπογραφή οργάνωσης, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της υπηρεσίας, πάντως, διευκρίνιζαν από τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", ότι το σημείωμα αναφέρεται προφανώς στις διώξεις και προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, χαρακτήρισε ως "προβοκάτσια" το συμβάν η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.