Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

Τις συνθήκες κατά τις οποίες δημιουργήθηκε ο κρατήρας στη Βαρυμπόμπη εξετάζει η Αντιτρομοκρατική.

Η ενεργοποίηση της οργάνωσης "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" που ανέλαβε και την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη της Αθήνας πονοκεφαλιάζει την Αστυνομία.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη σε χωράφι που βρίσκεται κοντά στα σπίτια τους, στο ρεύμα της Χελιδονούς, απέναντι από αντιπροσωπεία γερμανικών αυτοκινήτων.

Τότε κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν από πού προήλθε η έκρηξη και οι αστυνομικοί δεν είχαν εντοπίσει κάτι.

Η ΕΛ.ΑΣ. κρίνει ότι η οργάνωση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο επιχειρησιακό στάδιο. Η Αντιτρομοκρατική φοβάται ότι θα υπάρξει και νέο χτύπημα με ρουκέτα, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της ελληνικής προεδρίας, καθώς εκτιμάται ότι οι στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης, που είχε κάνει και την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, έχουν μνημονιακό χαρακτήρα.

Η Αστυνομία χαρακτηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση ως πρώιμη και "εκκολαπτόμενη", επειδή ακριβώς έχει παρατηρήσει επιχειρησιακά λάθη, που δε συνάδουν με έμπειρους τρομοκράτες.