Επεισόδια και συλλήψεις μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου

Επεισόδια και συλλήψεις μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου

Από το πρωί επιχειρεί η ΕΛ.ΑΣ. εντός του ΚΥΤ μετά τις χθεσινές συγκρούσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας στη Λέσβο μετά τα χθεσινά επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκαν αστυνομική και σύμφωνα με το lesvosnews.gr έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, η επιχείρηση αποφασίστηκε λόγω των τελευταίων συνεχών κρουσμάτων παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, όπως ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλπ, αλλά και για μετανάστες των οποίων η αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου είχε οριστική απορριπτική απόφαση και θα απελαύνονταν στην Τουρκία. σημειώνεται, ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας, κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Ο ένας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που πέταξε μετανάστης και ο δεύτερος από την πτώση του μέσα σε λύματα, που βρίσκονται γύρω από το φυλάκιο ΠΡΟΚΕΚΑ, το οποίο βρίσκεται εντός του ΚΥΤ της Μόριας. Τα χθεσινά επεισόδια ξέσπασαν σύμφωνα με την ιστοσελίδα, με αφορμή την χθεσινή απόπειρα αυτοκτονίας 19χρονου Σύρου μετανάστη, που έπεσε από κολόνα της ΔΕΗ, αφού προηγουμένως είχε υποστεί ηλεκτροπληξία, αλλά και μετά την απόπειρα δύο ακόμα μεταναστών να διαμαρτυρηθούν με τον ίδιο τρόπο.