Συνέλαβαν 11χρονη μέσα στο σχολείο για να την απελάσουν

Συνέλαβαν 11χρονη μέσα στο σχολείο για να την απελάσουν

Έμεινε στα κρατητήρια μέχρι να εκδοθεί η απόφαση αναστολής επιστροφής της οικογένειας στην Τουρκία

Από τη σχολική αίθουσα του δημοτικού σχολείου Ιαλυσού, βρέθηκε στα κρατητήρια ένα 11χρονο κοριτσάκι από το Ιράκ, που μαζί με την οικογένειά της, τον ηλικιωμένο πατέρα της και την άρρωστη μητέρα της, συνελήφθησαν την Παρασκευή, προκειμένου να απελαθούν.

Η οικογένεια των Ιρακινών, που διέμενε σε σπίτι με έξοδα της ΜΚΟ «Αρσις», πέρασε το σαββατοκύριακο και την Δευτέρα στα κρατητήρια, περιμένοντας την απόφαση για άρση της κράτησής τους, έπειτα από παρέμβαση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες που κίνησε άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Η οικογένειά συνελήφθη έπειτα από την δεύτερη απορριπτική απόφαση σε αίτημά τους για χορήγηση ασύλου, με σκοπό να οδηγηθεί στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κω, προκειμένου να απελαθεί στην Τουρκία. Ωστόσο η συνεργασία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, με το δημοτικό σχολείο Ιαλυσού ήταν άμεση και αποτελεσματική και αμέσως δόθηκαν από το σχολείο της μικρής όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απεδείκνυαν ότι το κορίτσι παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο, γεγονός που έδρασε καταλυτικά για να σταματήσει η διαδικασία της απέλασης.

Χθες εκδόθηκε η απόφαση αναστολής επιστροφής της οικογένειας στην Τουρκία και αφέθηκαν ελεύθεροι.