Σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας βλέπει η Cumhuriyet

Σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας βλέπει η Cumhuriyet

Η Αθήνα έχει δεσμεύσει στρατηγικά περάσματα στο Αιγαίο και η Άγκυρα «βρυχάται»

Σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας «βλέπει» η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet. Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρει πως η απόφαση της Ελλάδας να δεσμεύσει στρατηγικά περάσματα στο Αιγαίο, για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου, προκαλεί την οργή της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια από τις δεσμευμένες περιοχές στην Θάσο, στο βόρειο Αιγαίο φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία.

Μια άλλη περιοχή είναι δυτικά των Δαρδανελίων. Αυτός είναι ένας επικίνδυνος τρόπος να ασκηθεί κανείς σε προσεγγίσεις στην ακτή της Τουρκίας αναφέρει η εφημερίδα. Η άλλη περιοχή που περνά νότια της Χίου είναι πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές καθώς περνά νότια της Χερσονήσου του Τσεσμέ και του ανοίγματος του Κουσάντασι.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η περιοχή αυτή «φράζει» τις οδούς προς τον κόλπο του Σικατσικ και το λιμάνι της Λεμπεντού. Ειδικά η περιοχή που σύμφωνα με τους τούρκους κλείνει το άνοιγμα στο Κουσάντασι ίσως φέρει αντιμέτωπες Ελλάδα και Τουρκία, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...