Ακόμη και την απόλυση εφοριακού ζητεί η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Ακόμη και την απόλυση εφοριακού ζητεί η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του η ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών, υποστηρίζει η Μαρία Παπασπύρου

Ακόμη και την απόλυση εφοριακού ο οποίος φέρεται να χορηγούσε αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους που χρωστούσαν στην Εφορία ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Στον εφοριακό, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης έξι μηνών η οποία σύμφωνα με την κ. Παπασπύρου είναι δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του, που ζημίωσαν το δημόσιο.
Ο εφοριακός φέρεται τη διετία 2011-2012 να χορήγησε τουλάχιστον 122 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους οι οποίοι δεν τηρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις. Είναι ενδεικτικό πως οι επίμαχες βεβαιώσεις δόθηκαν ακόμη και σε φορολογούμενους που δεν είχαν υποβάλλει καν αίτηση ή δεν ανήκαν στην ΔΟΥ που ο εφοριακός υπηρετούσε.
Ο εφοριακός για να «εξαπατά» το σύστημα και να εκδίδει τις φορολογικές ενημερότητες τοποθετούσε στο σημείο των προϋποθέσεων τις οποίες είχε ορίσει ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. για τη  χορήγησή τους, πέντε μηδενικά ή πέντε τελείες. Με αυτή την κίνηση το σύστημα αποδεχόταν πως ο φορολογούμενος είχε υποβληθεί σε έλεγχο ο οποίος ήταν θετικός για εκείνον.
Με την  προσφυγή της στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Μαρία Παπασπύρου ζητεί από τους συμβούλους Επικρατείας να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».