Στα «χέρια» της αστυνομίας σπείρα που είχε ρημάξει τα Μεσόγεια

Στα «χέρια» της αστυνομίας σπείρα που είχε ρημάξει τα Μεσόγεια

Συνελήφθησαν εννέα άτομ και εξιχνιάσθηκαν 52 περιπτώσεις κλοπών

Εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια, εισερχόμενοι σε πολλές περιπτώσεις με τα οχήματά τους σε αυτά, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα σε Παλλήνη και Σπάτα, εκ των οποίων δύο ανήλικοι και εξιχνιάσθηκαν 52 περιπτώσεις κλοπών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβριο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα στα Μεσόγεια.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας αφαιρούσαν μεταμεσονύχτιες ώρες οχήματα παλαιού τύπου και μετέβαιναν σε περιοχές των Μεσογείων, με σκοπό να εντοπίσουν καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη. Ακολούθως, μετά την επιλογή του καταστήματος, προσέκρουαν σε αυτό με τα κλεμμένα οχήματα, διαλύοντας εξ ολοκλήρου τους υαλοπίνακες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα. Μετά το πέρας των διαρρήξεων εγκατέλειπαν τα οχήματα στην Παλλήνη και στα Σπάτα.

Ακόμη, χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός, ότι τις ημέρες που αποφάσιζαν να δράσουν, πραγματοποιούσαν μέσα στο ίδιο βράδυ πολλαπλές διαρρήξεις, ενώ εξακριβώθηκε, ότι σε αρκετές περιπτώσεις χτυπούσαν τα ίδια καταστήματα. Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων οχημάτων και εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και ενδύματα τα οποία έφεραν κατά τη διάπραξη των κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...