Εκρηκτικά, μαχαίρια, και σιδερογροθιές στις γιάφκες των ακροδεξιών

Εκρηκτικά, μαχαίρια, και σιδερογροθιές στις γιάφκες των ακροδεξιών

Πέντε συλλήψεις στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε πέντε συλλήψεις ατόμων που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι πέντε Έλληνες υπήκοοι έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά οκτώ κατ’ οίκον έρευνες, έξι σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία,

- βόμβες μολότοφ,

- πλήθος κροτίδων,

- βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,

- σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),

- ψηφιακά πειστήρια,

- μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,

- αντιασφυξιογόνος μάσκα,

- ρόπαλα και σιδερογροθιές,

- κυνηγετικά όπλα,

- φιαλίδια βουτανίου και

- μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.

Περισσότερες από 20 επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και γι' αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.