Επεισόδια με μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

Επεισόδια με μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

 Προκάλεσαν υλικές ζημιές με πέτρες που εκτόξευσαν εναντίον λιμενικών

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Πάτρας από ομάδα μεταναστών, που ξεκίνησε την ρίψη πετρών κατά στελεχών του Λιμενικού Σώματος, μετά τον τραυματισμό από πτώση από φορτηγό ενός μετανάστη.

Κατά τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και θραύση κρυστάλλων σε ναυτιλιακά πρακτορεία που εδρεύουν στο λιμάνι, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί τραυματισμός.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στο χώρο στάθμευσης του Νέου Λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι σε ένα φορτηγό είχαν εισέλθει δύο παράτυποι μετανάστες, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης, ένας εξ' αυτών τραυματίστηκε ελαφρά λόγω πτώσης του από το φορτηγό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ωστόσο, άλλοι παράτυποι μετανάστες που βρισκόταν στο λιμάνι αντέδρασαν βίαια κατά των λιμενικών. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.