Τρεις συλλήψεις για ληστείες και κλοπές σε Κόρινθο και Λουτράκι

Τρεις συλλήψεις για ληστείες και κλοπές σε Κόρινθο και Λουτράκι

Πρόκειται για τρεις έλληνες, εκ των οποίων ο ένας δράστης είναι ανήλικος

Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία δύο περιπτώσεις ληστείας και πέντε περίπτωση κλοπής στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας τρεις Έλληνες, ένας 38χρονος, ένας 42χρονος και ένας ανήλικος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας, αφού ακινητοποίησαν 55χρονη, αφαίρεσαν την τσάντα της, που περιείχε κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν ο ανήλικος, ο 38χρονος και ο 42χρονος στα Εξαμίλια Κορινθίας και συνελήφθησαν. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι δράστες την 1η Μαρτίου το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας από 35χρονη τσάντα που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Όπως επιπλέον προέκυψε, από τις 14 έως και τις 26 Φεβρουαρίου διέπραξαν και πέντε κλοπές σε οικία και αγροτεμάχια στην Κόρινθο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων, από όπου αφαίρεσαν συνολικά μεταλλικά αντικείμενα, γεωργικά εργαλεία κ.α. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ανήλικου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και 11 ναρκωτικά δισκία, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.