Το Εθνικό Αστεροσκοπείο «πάει» Σίδνεϊ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο «πάει» Σίδνεϊ

Σε λειτουργία τέθηκε ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του εκτός Ελλάδας

Η μετεωρολογική υπηρεσία (meteo.gr) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου μετεωρολογικού σταθμού του δικτύου της εκτός Ελλάδας, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Με τη λειτουργία του σταθμού εξασφαλίζεται η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή του νοτίου ημισφαιρίου, στην οποία παρόλο που βρίσκεται πολύ μακριά από τη χώρα μας, υπάρχει έντονη ελληνική παρουσία. Πολύτιμη βοήθεια για την εγκατάσταση, τη φιλοξενία και την επίβλεψη του σταθμού παρείχαν το Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα (St Spyridon College) και ιδιαίτερα ο ομογενής Αχιλλέας Καρράς, ενώ την προσπάθεια υποστήριξε και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ.

Στόχος του meteo.gr και του Αστεροσκοπείου, σύμφωνα με τους ερευνητές Κ. Λαγουβάρδο, Β. Κοτρώνη και Ι. Κωλέτση, είναι -παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος λόγω των μεγάλων αποστάσεων- το εκτός Ελλάδας δίκτυο σταθμών να επεκταθεί. Γι' αυτό, οι επιστήμονες καλούν μέλη της ομογένειας ανά τον κόσμο, τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν στην προσπάθεια αυτή, να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η ιστοσελίδα του νέου αυστραλιανού σταθμού είναι: http://www.meteo.gr/stations/sydney.

Παρακαλούμε περιμένετε ...