Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για την απόπειρα σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για την απόπειρα σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου

Στις 12 Μαρτίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, η απόφαση του δικαστηρίου

Την ενοχή του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και των δυο συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός, μάλιστα, επιχειρηματολογώντας υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου επιχειρηματία εξέφρασε την πεποίθηση ότι έπαιξε ρόλο στην συγγραφή της ανώνυμης επιστολής που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης κι έκανε λόγο για σκευωρία του Γ. Αντωνόπουλου σε βάρος του Α. Φλώρου.

«Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος» είπε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας παρέθεσε ένα προς ένα όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που κατά τη γνώμη της ενισχύουν την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι πρωταγωνίστησαν στην επίθεση. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην εργαστηριακή έκθεση πραγματογνωμοσύνης, στην οποία ταυτοποιείται γενετικό υλικό του ενός κατηγορούμενου με αυτό της επίθεσης, ενώ επεσήμανε και την ύπαρξη κατάθεσης των φυσικών αυτουργών, που φέρονται να εμπλέκονται και στην δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οποία «δείχνουν» ως ηθικό αυτουργό τον Άρη Φλώρο.

«Υπάρχει απολογία όπου αναφέρεται ότι έγινε ένα ραντεβού στην Κηφισιά και κάποιος έδωσε χρήματα για να κάνουν την επίθεση. Αναφέρουν ότι ένας Άρης έδωσε χρήματα για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Τους επιδεικνύεται φωτογραφία του δικηγόρου και τους ζητούν να τον σκοτώσουν έναντι 100.000 ευρώ. Οι δυο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο. Κλήθηκε και ο μηνυτής και ανάφερε ότι 'εγώ σας είχα εκφράσει εξ αρχής ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός'», είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Καλείται και ο Άρης Φλώρος και αρνείται την εμπλοκή του αλλά έχει ένα αίτημα να βρουν τα ραντεβού στη φυλακή των δυο κρατουμένων γιατί είχε πληροφορίες ότι συναντήθηκε ο ένας με τον Αντωνόπουλο. Από την απάντηση των φυλακών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

Αναφερόμενη δε στην ανώνυμη επιστολή η οποία εστάλη στις 5 Ιανουαρίου 2017 και ο αποστολέας δηλώνει ότι είναι κρατούμενος, υπογραμμίζει πως υπονοεί ότι το θύμα έκανε συμφωνία με στόχο να εμπλακεί στην υπόθεση ο επιχειρηματίας. «Αυτή τη γεύση αφήνει. Αυτό όλο δε στέκει στη λογική. Ότι έφαγε μια σφαίρα και έκανε συμφωνία με τους δολοφόνους και τους πληρώνει μάλιστα για να κατηγορήσουν το Φλώρο. Ο κατηγορούμενος δε, μας είπε ότι οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου ζήτησαν 2 εκ. ευρώ για να αλλάξουν όλοι τις καταθέσεις τους. Όλη η ιστορία έχει δυο κοινά σημεία. Όσα λέει η επιστολή, λέει και ο κατηγορούμενος. Επίσης είναι ο μόνος που λέει ότι ο Αντωνόπουλος έχει κάνει συμφωνία με τους άλλους δύο. Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος» καταλήγει.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Μαρτίου οπότε αναμένεται, εκτός απροόπτου, η απόφαση του δικαστηρίου.