Βουλιάζει η Πιαλεία Τρικάλων

Βουλιάζει η Πιαλεία Τρικάλων

Να εκκενωθεί το χωριό ζητούν οι επιστήμονες

Συνεχώς επιδεινούμενη βαίνει η κατάσταση στο χωριό της Πιαλείας. Ήδη έχουν εγκαταλειφθεί τέσσερα σπίτια, ενώ ένα από αυτά καταστράφηκε ολοσχερώς από τις κατολισθήσεις του τελευταίου 48ωρου.

Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και συνεργάτες του βρέθηκαν στο χωριό την Τρίτη και συντάσσουν έγγραφο για να κηρυχτεί αυτό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως αναφέρει το trikalavoice.gr.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ  τόνισε ότι «η περιοχή έχει ένα πρόβλημα σημαντικό, βεβαίως βοήθησαν και οι βροχοπτώσεις, αλλά θέλει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση γιατί έχουμε να κάνουμε με καθίζηση, έχουμε να κάνουμε με εδάφη τα οποία κινούνται κατακόρυφα και βεβαίως το χωριό είναι στο κόκκινο δεδομένο ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη στατική επάρκεια των κτιρίων. Το χωριό θα πρέπει να εκκενωθεί οπωσδήποτε γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά την περιοχή και βεβαίως να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν».