Οι «Αλ Καπόνε» της Βόρειας Ελλάδας πιάστηκαν για φοροδιαφυγή

Οι «Αλ Καπόνε» της Βόρειας Ελλάδας πιάστηκαν για φοροδιαφυγή

Οι οικονομικές απάτες ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνο των εγκλημάτων τους

Μια ιστορία αλά Αλ Καπόνε (που πιάστηκε για φοροδιαφυγή και τελικά καταδικάστηκε μέχρι και για φόνους) έφεραν στο φως οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Με «βιτρίνα» ιατρικά υλικά ξέπλεναν χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας έκαναν "φύλλο και φτερό" φορολογικά στοιχεία, έγγραφα και παραστατικά εταιρείας εμπορίας ιατρικών αναλωσίμων.

Όπως όμως προέκυψε από τις έρευνες, η έκδοση εικονικών τιμολογίων, η μη απόδοση ΦΠΑ και άλλες οικονομικές παρατυπίες ήταν μόνον η αρχή αφού η εταιρεία ξέπλενε ουσιαστικά χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, αναφέρεται σε έκδοση εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 1.225.049 ευρώ, μη απόδοση φόρου για το έτος 2016, ύψους 221.691 ευρώ, όπως, επίσης και σε παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να παρουσίαζε τα εικονικά τιμολόγια ως πραγματικά, πραγματοποιώντας τα αντίστοιχα εμβάσματα προς τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού για την εξόφλησή τους, με σκοπό της απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα εκπροσώπων της επιχείρησης και διαφόρων συνεργών της, ενώ ήδη ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.