Αύξηση της εγκληματικότητας στην Πάτρα το καρναβαλικό τριήμερο

Αύξηση της εγκληματικότητας στην Πάτρα το καρναβαλικό τριήμερο

Συνελήφθησαν 41 άτομα για κλοπές, ναρκωτικά και παρεμπόριο

Πλήθος ποινικών αδικημάτων που αφορούν σε κλοπές, ναρκωτικά και παρεμπόριο καταγράφηκαν το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, τα οποία επικαλείται η ιστοσελίδα patratora.gr.

Σύμφωνα με αυτά, συνολικά ελέχθηκαν 1.258 άτομα, προσήχθησαν 149 άτομα και συνελήφθησαν 41 άτομα. Κατασχεθήκαν 10.094 προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν είδη καρναβαλιού. Παράλληλα, κατασχέθηκαν ως είδη παραεμπορίου 2.067 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Επιπλέον, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που αποτελούνταν από τρεις αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Αλγερίας ηλικίας 17, 22 και 27 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί επτά περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα, ενώ έχουν κατασχεθεί 15 κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευές φόρτισης κινητών (powerbank).