Εγκρίθηκε το κονδύλι για τα έργα στο λιμάνι της Σαντορίνης

Εγκρίθηκε το κονδύλι για τα έργα στο λιμάνι της Σαντορίνης

Δεσμεύτηκαν 8,4 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του προβλήτα

Οριστική λύση στο πολύπαθο λιμάνι της Σαντορίνης δίνει με απόφασή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εγκρίνοντας τη δέσμευση 8,4 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή προβλήτα Αθηνιού Ν. Θήρας».

Η διενέργεια του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου στο λιμάνι ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, με αναθέτουσα αρχή τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί οριστική λύση στην προβληματική κατάσταση του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και μετά από μόλις 6 χρόνια το 2016 παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στον προβλήτα, που έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας (μετακινήσεις πλακών στο υπόστρωμα της θάλασσας, σπηλαιώσεις στα κρηπιδώματα, εκρίζωση μεταλλικών αναδομών, καθιζήσεις και ρωγμές στο οδόστρωμα κ.ά). Με την υλοποίηση του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα και άρτια όλες οι προκληθείσες ζημίες που υπέστη ο προβλήτας του λιμένα.

Το λιμάνι του Αθηνιού είναι ο κύριος πυλώνας υποδοχής του νησιού και εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας, με τις λιμενικές υποδομές του να υπολειτουργούν. Ως εκ τούτου, η επισκευή και η αποκατάσταση του προβλήτα στο λιμάνι του Αθηνιού, από όπου εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας, αποτελεί διαρκές αίτημα των δημοτικών αρχών του νησιού, των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των τουριστικών φορέων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...