Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα σε οπαδούς της Ντιναμό

Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα σε οπαδούς της Ντιναμό

Στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται περίπου 600 οπαδοί της ουκρανικής ομάδας

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» έστειλε χθες το δικό της «μήνυμα» απέναντι στους οπαδούς της Ντιναμό, τους οποίους χαρακτηρίζει «φασίστες ναζιστές» και «μέλη του «Δεξιού Τομέα» της ουκρανικής πολιτικής σκηνής. Το γεγονός αυτό μαζί με τις πληροφορίες που έχει η Ελληνική Αστυνομία για ενδεχόμενο συμπλοκών έχουν σημάνει συναγερμό.

Ηδη από χθες υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας με περιπολίες αστυνομικών στα μέρη που ενδεχομένως θα κυκλοφορούσαν οι περίπου 500 Ουκρανοί που αναμένονται από τη χώρα τους για τον αγώνα.

Επίσης οι φίλοι της Ντιναμό θα μεταβούν οργανωμένα με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το Καλλιμάρμαρο ως το Ολυμπιακό Στάδιο, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει και εκπρόσωποι της ουκρανικής ομάδας.

Ωστόσο, η ανησυχία υπάρχει για όσους έχουν έρθει μεμονωμένα και ανήκουν στον ακροδεξιό - ναζιστικό χώρο και μάλιστα δεν έχουν δηλώσει ούτε ξενοδοχεία για τη διαμονή τους στην Αθήνα. Αυτοί είναι και ο στόχος αντιφασιστικών εξτρεμιστών, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να έχει ρίξει το βάρος στη διαδρομή του Ηλεκτρικού, καθώς αυτό το μέσο αναμένεται να επιλέξουν για τη μετακίνηση τους στο ΟΑΚΑ. Αλλωστε, στον Ηλεκτρικό είχαν γίνει τα επεισόδια πριν από το ματς της ΑΕΚ με τη Μίλαν, για την ίδια διοργάνωση, με συμπλοκές και τραυματισμούς στα Πευκάκια, κυρίως Ιταλών οπαδών!

Η «παρέμβαση» Ρουβίκωνα:

Πολιτικό «χρώμα» θέλει να δώσει ο Ρουβίκωνας στην αναμέτρηση της Ενωσης με την ομάδα του Κιέβου, δεδομένων των -γνωστών είναι η αλήθεια- πεποιθήσεων των σκληροπυρηνικών οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό.

Με ανακοίνωσή τους, οι αναρχικοί της οργάνωσης δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τους τελευταίους, των οποίων η παρουσία στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ, έστω και για ποδοσφαιρικό αγώνα, αποτελεί «πρόκληση που υπερβαίνει το ζήτημα του ποδοσφαίρου» και κάνοντας σύνδεση με την πορτοκαλί επανάσταση προ ετών στην Ουκρανία (τέλη 2004-αρχές 2005) και τη σχέση του Δεξιού Τομέα και τη ναζιστική ιδεολογία και τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται περίπου 600 οπαδοί της ουκρανικής ομάδας (100 VIP και 500 σε κερκίδα φιλοξενούμενων).

Πηγή: gazzetta.gr