Ελεγκτές της ΕΕ στη Λέσβο για να «τσεκάρουν» που πάνε τα κονδύλια

Ελεγκτές της ΕΕ στη Λέσβο για να «τσεκάρουν» που πάνε τα κονδύλια

Έπισκέφτηκαν έργα στο νησί για να εξετάσουν το πώς «έχουν διατεθεί χρήματα φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών»

Κλιμάκιο ευρωβουλευτών, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΕ επισκέπτονται τη Λέσβο προκειμένου να έχουν σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και να επισκεφθούν έργα στο νησί για να εξετάσουν το πώς «έχουν διατεθεί χρήματα φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών για 181 έργα στην Ελλάδα τα οποία χαρακτηρίσθηκαν στην Κομισιόν ως έργα προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Μυτιλήνης».

Σε συνάντηση εργασίας που είχαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, εξετάσθηκε η πορεία των έργων που αφορούν τον Λιμένα Μυτιλήνης, καθώς και η γενικότερη ανάπλαση της γύρω περιοχής, μέσα από την παρουσίαση του master plan, που έγινε από τα αρμόδια στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην εξεύρεση τρόπων επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων και των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο την επίσπευση υλοποίησης του έργου.

Στη Μυτιλήνη το κλιμάκιο των ευρωβουλευτών, των εκπροσώπων της Κομισιόν και υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκαν επίσης το έργο της αναστήλωσης του Κάστρου της Μυτιλήνης.

Επίσης επρόκειτο να επισκεφθούν τον καταυλισμό προσφύγων- μεταναστών στη Μόρια, το δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για ένα άλλο μεγάλο έργο, αυτό του βιολογικού του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα, που έχει ολοκληρωθεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.