Συνελήφθη διαρρήκτης… ακροβάτης στο Ηράκλειο

Συνελήφθη διαρρήκτης… ακροβάτης στο Ηράκλειο

Νεαρός Ηρακλειώτης αναρριχόταν σε διαμερίσματα του 2ου ορόφου και άνω

Μέχρι και τον 3ο όροφο πολυκατοικιών σκαρφάλωνε για να εισβάλει σε διαμερίσματα στο Ηράκλειο ένας νεαρός με ακροβατικές ικανότητες, ο οποίος κατηγορείται από την Αστυνομία για τουλάχιστον 10 διαρρήξεις οικιών σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Ο νεαρός Ηρακλείωτης αν και θα μπορούσε να επιλέξει «ευκολότερους» στόχους, όπως ισόγεια ή 1ου ορόφου κατοικίες, φαίνεται πως του άρεσαν τα δύσκολα, επιλέγοντας σχεδόν πάντα σπίτια από το 2ο όροφο και πάνω σε πολυκατοικίες. Η πρακτική που ακολουθούσε, ήταν -όπως αναφέρουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.- συγκεκριμένη. Επέλεγε περιοχές και πολυκατοικίες, στις οποίες θεωρούσε, ότι θα μπορούσε να βρει χρήματα, κοσμήματα και υπολογιστές και έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι από την έρευνα της Αστυνομίας δεν φαίνεται να χρησιμοποιούσε σκοινιά ή άλλα εξαρτήματα, που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στην… αναρρίχηση. Μάλιστα, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, πώς αυτός ο νεαρός κατάφερνε να φτάσει ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Ηρακλειώτης συλλαμβάνεται για πρώτη φορά και φέρεται να είχε βάλει χθες το πρωί στο μάτι ένα σπίτι στην περιοχή της Θερίσου, στο εσωτερικό του οποίου όμως δεν μπόρεσε να εισέλθει. Ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή του -σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία- σε αρκετές διαρρήξεις.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης, εκτός τον τρόπο δράσης του, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός, ότι ο νεαρός που κατηγορείται για τις δέκα διαρρήξεις, προέρχεται από γνωστή και εύπορη οικογένεια του Ηρακλείου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.