Στα ναυπηγεία του Λιμενικού το «Γαύδος» που εμβολίστηκε

Στα ναυπηγεία του Λιμενικού το «Γαύδος» που εμβολίστηκε

Το πλοίο αποτελεί ναυαρχίδα του ελληνικού Λιμενικού

Στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) βρίσκεται το πλοίο «Γαύδος» που εμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό τα μεσάνυχτα στα Ίμια. Οι τεχνικοί της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων θα εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας του εμβολίστηκε το τουρκικό σκάφος.

Η τουρκική ακταιωρός είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων. Το τουρκικό σκάφος προσέκρουσε με την πλώρη στην πρυμναία αριστερή πλευρά του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι κάποιο τραυματισμό μεταξύ των 27 στελεχών του Λιμενικού Σώματος που επέβαιναν στο σκάφος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ», που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Σώματος και καλύπτει από τον Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχει ήδη φθάσει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά, συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, όπου βρίσκεται η ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Λιμενικού.

Εάν οι τεχνικοί του Λιμενικού κρίνουν ότι το σκάφος χρειάζεται δεξαμενισμό θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγηθεί σε κάποιο ιδιωτικό ναυπηγείο.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου σκάφους συγχρηματοδόθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...